Put the internet to work for you

Skrevet af Elin Linding Jørgensen

”Var meningen med teknologi ikke, at det skulle gøre vores liv lettere?” Et spørgsmål jeg har hørt et utal af gange i forskellige kombinationer.

I takt med at flere softwareprogrammer og -applikationer præsenteres, tilbringer vi en stadig stigende mængde af vores tid online. Faktisk tilbringer vi worldwide over 35 billioner timer per måned i den digitale verden. Mere og mere af denne aktivitet finder sted på platforme såsom Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn og Pinterest for bare at nævne en håndfuld af de helt store, og selvom disse er fantastiske applikationer, har de også en negativ effekt – idet de i høj grad eksisterer som parallelle, usammenhængende containere til vores personlige data.

Fanget i deres respektive siloer, er vores fotos, indlæg, tweets, pins og indtjekninger stort set utilgængelige for os udefra – der er behov for nogle nyttige forbindelser, der kan skabe sammenhæng.

 

IFTTT
Her kommer IFTTT (ifttt.com) ind i billedet, som står for ”If This Then That.” IFTTT er et simpelt, men ganske effektivt værktøj til at automatisere små processer, som du gør hele tiden, eller som du ville ønske, at du gjorde, men bare ikke lige får gjort. IFTTT er således en service, der giver dig mulighed for at forbinde uafhængige digitale services under sloganet ”put the internet to work for you.”

Helt konkret fungerer det ved, at du opstiller ”recipes” dvs. handlinger, der trigger andre handlinger, som du specificerer (if this then that). Idet jeg cykler til studiet og på arbejde, vil jeg gerne have besked, hvis jeg bør påklæde mig regntøj, og jeg har derfor opstillet følgende ”recipe”: If tomorrow’s forecast calls for rain, then send me an email.

Derudover er jeg også begejstret for ”save my iOS photos to dropbox,” “Mute my phone when I get to school,” ”If I miss a call from someone, add an event to my calendar to return the call tonight” og “Get notification if new episode of Game of Thrones has arrived.”

Disse eksempler er kun toppen af isbjerget. IFTTT bruges også i professionelle sammenhænge. Servicen kan hjælpe dig som social media marketer; når du eksempelvis har opdateret din blog, kan servicen dele dette på andre medier, eller er I flere administratorer på en side, kan servicen sende en mail hver gang, der er postet noget, så du er opdateret på de øvrige admins’ aktiviteter.

Nøgleordene her er altså automatik og procesoptimering. IFTTT er anvendeligt for dig, der øjner muligheden for at automatisere eller synkronisere noget, du ellers bruger (spild)tid på. Hvis du er idéforladt eller synes, det virker uoverskueligt, har IFTTT forsøgt at gøre det nemt for dig ved at samle en masse ”recipes” her.

 

Ironisk nok findes der uhyggelig mange applikationer, der vil forsøge at hjælpe dig med at gøre dit digitale liv mere simpelt. Mit råd er at finde dem, der giver mening for dig. Automatiser ikke for automatiserings skyld, men fordi det rent faktisk kan spare dig tid.

3 personlige anbefalinger på værktøjer, der (også) vil optimere dit liv

 

Kilder: elektronista, aphotoeditor, unclutter, bufferapp