UNGKOM-podcast går i luften næste uge

Formand for UNGKOM og journaliststuderende laver underholdende massagestols-podcast.

Af Ida Weis Jacobsen

Massagestolene er sat i gang og brummer rytmisk under de tre stemmer, der diskuterer navnet til deres nye podcast. ’Stil mig et spørgsmål og dunk mig i ryggen,’ ’Den Varme Stol’ eller ’DunkKom’ er nogle af forslagene, men ingen af dem møder fuld opbakning. De vælger at give projektet en arbejdstitel: ’UNGKOMs Podcast’. Det er lidt kedeligt, men lyttere af podcasten skal være velkomne til at give et bud til et fængende navn.

Formand for UNGKOM Maria Ellegaard Møller, og journalistpraktikant i DR Kommunikation, Nicolai Dupont, har taget plads i massagestolene sammen med dagens gæst Tobias Sung Møller-Jensen, der er tidligere universitetspraktikant hos DR Kommunikation og Presse. De er i gang med at optage dummyen til deres nye podcast-serie, som skal give tips og tricks til studieliv, specialeskrivning, jobsøgning og karriere til studerende og nyuddannede i kommunikationsbranchen. Podcast-studiet er det tilstødende massagerum til DR’s idrætscenter.

Maria Ellegaard Møller fortæller om baggrunden for podcasten:

”I UNGKOM har vi længe gerne ville arbejde med nogle nye formater, så vi ikke kører fast i den samme rille. Da Nicolai meddelte, at han gerne ville lave en podcast, var vi alle sammen glade for, at der var nogen, som ville give sig i kast med noget nyt.”

Nicolai Dupont supplerer:

”Podcast har jeg ville lave i lang tid, men jeg manglede en platform at udkomme på. Det fik jeg med UNGKOM, hvor der ovenikøbet er mulighed for at eksperimentere med formatet. Det er jo en frivillig platform, så jeg kan tillade mig lidt mere i forhold til, hvis jeg sad på P1. Det har været rart at kunne starte ud i et frit forum, hvor man kan prøve alverdens greb af og eksperimentere lidt.”

En podcast fra de studerende til de studerende

Tobias Sung Møller-Jensen er inviteret til at fortælle om, hvordan han fik en eftertragtet praktikantstilling i DR.  

Maria Ellegaard Møller fortæller, at de artikler på UNGKOMs hjemmeside, der giver tips til at begå sig i kommunikationsbranchen, ofte hitter mest. Meningen med podcasten er at samle de mange tips og servere dem i underholdende lydform. Podcasten henvender sig direkte til de studerende, der godt kan drukne i studiebøger og opgaveskrivning. Her kan de få serveret viden uden at skulle koncentrere sig om ord på papir.  

”Vi vil have, at podcasten skal foregå på niveau med de studerende. Så det er fra de studerende og til de studerende. Ikke flere kloge eksperter, der fabler om dit og dat. Det her er meget nede på jorden, det er relaterbart. Vi er i samme situation som dem,” siger Maria.

De bliver bedt om at definere deres værtsroller.

Nicolai er ham, der sørger for mange af de praktiske ting, der hører med til at lave podcast. Han redigerer, klipper og optager selve lyden. Maria ved mest om kommunikationsbranchen og stiller de fagligt interessante spørgsmål, mens Nicolai stiller de ”dumme spørgsmål” undervejs.

”Jeg er til, for at begynderne også kan følge med,” siger Nicolai Dupont.

”Jeg er selv på udebane i kommunikationsbranchen, så jeg ved, at det er nødvendigt med en, der kan hive det ned på et helt lavpraktisk niveau. Og så er jeg vel en slags ordstyrer.”

“Lytterne skal føle, at de er den fjerde ven i rummet”

Duoens mål er, at podcasten skal udkomme en gang om måneden med skiftende gæster, der er prominente inden for kommunikationsverden. Første episode udkommer onsdag den 7. februar.

”På lang sigt vil vi gerne have en fuldkommen etableret podcastserie, som folk kommer til at lytte til og synes er sjov,” begynder Maria, hvorefter Nicolai tager ordet.

”Det er også værd at nævne, at Rom ikke blev bygget på en dag. Så vi skal nok lave et par episoder, før vi kan slå os helt fast på, hvad formatet ender med. Men jeg synes, at konceptet er nytænkende, og jeg kan sagtens forestille mig, at studerende vil få noget godt ud af det. Derudover vil jeg sige, at mit personlige mål er at få lytterne til at føle, at de er den fjerde ven i rummet. Det kendetegner en god podcast.”

De afslutter med at understrege, at selvom podcastserien er i løbende udvikling, ligger massagestolene indbygget i serien for altid.

Om skribenten:

Navn: Ida Weis
Beskæftigelse: Læser til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, men er i halvandet års praktik på DR Kommunikation og Presse, hvor jeg beskæftiger mig med intern kommunikation til DR’s intranet.