Video is King!

Af Jonas Gammeltoft
Har du lagt mærke til den stigende eksponering af videocontent på de sociale medier? Så er du ikke alene. Ifølge en undersøgelse, foretaget af HubSpot, så er brugere på sociale medier dobbelt så tilbøjelige til at dele videocontent fremfor tekst og billeder.

Konkurrencen om opmærksomhed
Et godt eksempel på dette er Nick Hvidtfeldt, der har skabt et viralt hit på de sociale medier med hans kreative bud på en ansøgning. Med en hjemmelavet musikvideo til tonerne af Britney Spears’ 90’er hit ”Baby One More Time” har Nick formået at lave en alternativ ansøgning, som alt andet lige skiller sig ud fra det ordinære. På under en uge har videoen fået mere end 186.000 visninger på Linkedin, 5820 likes og næsten 697 kommentarer.

Se videoen her.

Nick Hvidtfeldt har tydeligvis fat i noget. Konkurrencen om at skabe opmærksomhed omkring sin kommunikation er stigende. Den øgede konkurrence medfører, at brugere i dag får serveret content på et sølvfad. Man skal derfor tænke kreativt for at få modtageren til at stoppe op i deres infinityscroll og finde netop dit opslag interessant. Video kan derfor være et effektivt supplement til at gøre dig eller din virksomhed bemærket og skabe engagement på de sociale medier.  

Videoer viser autenticitet
Videoer efterlader en masse indtryk hos brugeren, når der gøres brug af lyd og visuelle effekter. I dag kan alle tilgå et kamera via deres telefon. Lyd og effekter kan uden det store besvær tilføjes via gratis redigeringsfunktioner, og der kan derfor hurtigt og nemt produceres en video. Det skaber en mulighed for at tale til modtagerens sanser – og vigtigst af alt, viser det personlighed. Men kræver det blot en Iphone optagelse og et gratis redigeringsprogram at gå viralt? Ikke nødvendigvis. Nicks video har en varighed på et minut og er optaget på hans Iphone. På dette enkelte minut formår han både at illustrere, at han mestrer det kreative, er nytænkende og har humor. Han udtrykker sig gennem handlinger og specifikke situationer og præsenterer sig selv i egen høje person. Nick Hvidtfeldt formår med sin video at skabe et koncept, som er sjovt, ironisk og originalt – og det er netop derfor, at det virker for ham. Ofte er videoproduktionen nemlig både tidskrævende og økonomisk. Så selvom videoproduktion er blevet lettere at tilgå med Iphones, så stilles der stadig krav til kvaliteten.

Videoer vurderes som det content, man lettest husker sammenlignet med tekst og billeder.

Videocontent kan derfor være med til at skabe et inviterende format, som kan likes og deles. Jo flere likes og delinger, jo højere reach kan du opnå på dine sociale platforme og dermed styrke relationer til dine målgrupper.