Det skal du høre under årets Social Media Week

Social Media Week defineres som:
(…) a leading news platform and worldwide conference that curates and shares the best ideas, innovations and insights into how social media and technology are changing business, society and culture around the world..

Konferencen er at finde på seks kontinenter: Europa, Nordamerika, Sydamerika, Afrika, Australien and Asien. Hvert år er der over 70.000 fysiske besøgende, over 1 million besøgende via sociale medier og 5.000 talere. Og nu sker igen: Social Media Week kommer til Danmark med en masse events inden for eksempelvis Big Data, Influencer Marketing, Politik, VR og meget andet – og det skal du ikke gå glip af!

Men hvad er SMWi Copenhagen så?

SMWi Copenhagen eller Social Media Week independent Copenhagen finder sted fra d. 27. februar til d. 3. marts 2017 på tværs af hele København på steder som Maersk, Bolius og Microsoft. SMWi Copenhagen definerer selv ugen således:

”During the week you will be able to attend close to 100 different events, ranging from pop-quizzes to lectures to workshops and panels. You will hear about the future trends, benefits and concerns surrounding social media and get new inspiration on how to use it as a company or private person.”

I år er temaet: ”Language And The Machine – the future of communication”, som konferencens forskellige events, workshops og oplæg danner ramme om. Under SMWi vil der være et hav af events klassificeret i forskellige temaer med forskellige oplægsholdere og værter samt bestemte målgrupper for øje. Det kan derfor være en større opgave at skabe sig et overblik i mængden af events, hvorfor jeg har lavet et lille udsnit af events, der kan være relevante for dig som studerende.

Events, workshop og ikke mindst cocktails

Chatbots for begyndere – byg din egen bot
Hvis du synes den nye udvikling inden for digitale medier, og ikke mindst artificial intelligence er interessant, er det her det helt rigtige event for dig. Det er et event på dansk, hvor du lærer at lave din egen bot på Messenger.

Læs mere og meld dig til HER.

Speak Emoji: The Powerful & Secret Language of Pictographs.

Piktogrammer og det visuelle sprog fylder efterhånden en del i kommunikationslandskabet – ikke mindst understreget af brugen af emojis på mobilen. Dette fænomen og piktogrammets historie bliver der dykket ned i på dette event, der i øvrigt foregår på engelsk.

Læs mere og tilmeld dig HER.

3D-performance & Præsentationsteknik

Dette event vil være relevant for både lederen i erhvervslivet og den studerende, der skal holde oplæg på studiet. Præsentationsteknik er altid et godt redskab at have i baglommen, og dette event giver dig konkrete metoder og teknikker til at styrke din præsentation, dit pitch eller lignende. Dette event foregår på dansk.

Læs mere og tilmeld dig HER.

Skal vi frygte Trumps tweets?

Dommedag er nær, aktiekurserne styrtdykker, og en verdenskrig nært forestående, når Trump tweeter som en impulsiv tre-årig. Men skal vi være bange for vores økonomi, verdensfred og fremtid? Således introduceres dette event, der er en paneldebat på dansk om Trumps brug af de sociale medier og i særdeleshed Twitter.

Læs mere og tilmeld dig HER.

Enigma: Privacy on the line – past, future, present

Dette oplæg omhandler privatlivet i relation til de digitale mediers udvikling. Denne udvikling har skabt en række problematikker og overvejelser i forhold til beskyttelse af privatlivet. Dette er dog ikke en ny problematik, den har eksisteret i 200 år – og problematikken bliver derfor gennemgået i et historisk perspektiv af Andreas Marklund fra ENIGMA – Museum for post, tele & kommunikation. Oplægget vil i øvrigt være på dansk.

Læs mere og tilmeld dig HER.

The Power of Influencers

Influencer Marketing er blevet en vigtig kilde til digital indflydelse og er for mange brands blevet en ny måde at appellere til en anden målgruppe på. Disse influencers har derfor en stor indflydelse og magt, og en helt ny arbejdstilgang og industri er således begyndt at florere. Dette event kan give dig et indblik i denne udvikling, og det konkrete arbejde med influencers, da Bloggers Delight vil være til stede og dele deres erfaringer. Dette oplæg vil foregå på engelsk.

Læs mere og tilmeld dig HER.

UN: Social Media Fundraising

Hvordan skaber danske NGO’er forretning via sociale medier? Dette oplæg zoomer ind på digital fundraising hos danske NGO’er, med et særligt fokus på Facebook. Sådan indledes præsentationen af eventet. Et event, der er for dig med særlig interesse for fundraising på sociale medier og NGO’ers arbejde på sociale medier. Præsentation bliver i øvrigt holdt på dansk.

Læs mere og tilmeld dig HER.

Lakserytteren: How to be a Snapchat King

Ønsker du at peppe din uge op med et sjovt indlæg kan du roligt møde op til dette oplæg. Her forklarer Rasmus Kolbe bedre kendt som Lakserytteren, hvordan brands kan bruge Snapchat strategisk, og hvordan indhold til Snapchat skal udformes. Det er en kombination af præsentation og workshop, som foregår på engelsk.

Læs mere og tilmeld dig HER.

EU i modvind – Knæk Kommunikationskoden

Ønsker du at gøre andet end at lytte og virkelig træde ind i samfundsdebatten, har du mulighed for at deltage i nedenstående event. En workshop hostet af Europahuset på Gothersgade, hvor du aktivt skal deltage i diskussionen om EU’s brug af digitale platforme. Workshoppen foregår på dansk.

Læs mere og tilmeld dig HER.

Gamle mænd i nye medier – LIVE

En podcast i live version – ja du hørte rigtigt. Hans Tosti og Peter Svejgaard, der står bag podcasten, Gamle mænd i nye medier, skaber i samarbejde med publikum en live version af podcasten, der undersøger nye tendenser i medielandskabet. Eventbeskrivelsen sluttes af med følgende cliffhanger: Tænk på det som en Social Media-version af Mads og Monopolet og glæd jer til en time i fremragende og inspirerende selskab!

Læs mere og tilmeld dig HER.

Revolt: Facebook Live Jam

Hvis du vil have en anderledes oplevelse eller simpelthen synes, at live videoer er det fedeste, er det her det helt rigtige event. Her oplever du Facebook live videoer i levende live, i den forstand at du kan bestille drinks og lignende ved at kommentere på live videoen Revolt kører på bureauets Facebook-side.

Læs mere HER

Og det lavpraktiske til sidst

Med inspiration i ovenstående events er der også en række praktiske aspekter at tage højde for under SMWi.

  • Eventene foregår over hele byen, så tjek placeringen i København.
  • Eventene foregår enten på dansk eller engelsk: Så husk at tjekke sproget, hvis du foretrækker det ene fremfor det andet.
  • Der er et fee på 300 kr., hvis du ikke møder op – so do 😉
  • Læs om Social Media Week (SMWi) på følgende link: https://www.smwicph.dk/p/blog
  • Følg med på:

Og så er det ellers bare at sige: God konferenceuge!

Om skribenten:
mathilde-praetorius
Navn: Mathilde Rouzé Prætorius
Beskæftigelse: Studerer Kommunikation på Roskilde Universitet med fokus på strategisk kommunikation, organisationskommunikation og digitale medier.
Twitter
LinkedIn