Egmont giver ComCasedeltagere en digital udfordring

Som en af Skandinaviens førende medievirksomheder er Egmont godt i gang med at udvikle digitale produkter og medier. Men virksomheden er samtidig klar over, at det ikke kun er et spørgsmål om at producere digitale løsninger til forbrugerne, men i lige så høj grad om at brande sig og kommunikere digitalt. 

Skrevet af Eva Kistrup

Egmonts kommunikationsdirektør Mika Bildsøe Lassen har i flere år været involveret i den årlige ComCaseCompetition som bl.a. indlægsholder, udstiller og sponsor, og hun fandt, at Egmonts digitale branding kunne være en oplagt case for konkurrencen.

“Hvad kunne være mere naturligt end at lade generationen af digitale indfødte komme på banen? Jeg har fulgt ComCaseCompetition igennem flere år og set, hvor mange nytænkende og kvalificerede løsninger, der kommer på banen. Vi er en stor spiller på vores markeder, og vil gerne give de studerende muligheden for at prøve en case, som både er digital og international,” siger Mika Bildsøe Lassen.

Opbakning fra de store virksomheder

Det er fjerde år, kommunikationsforening, Unge Kommunikatører og Copenhagen Business School arrangerer case competition for kommunikationsstuderende. De foregående år har Coloplast, Carlsberg og Maersk været casestillere, og casevirksomhederne er stadig dybt involveret i konkurrencen.

 “Vi har fået en fantastisk flot opbakning fra de store danske virksomheder, og det betyder, at vi kan give de studerende en spændende mulighed for at komme tæt på de globale udfordringer i den virkelige verden,” fortæller Lisbeth Eckhart-Hansen, Udviklingschef, Dansk Kommunikationsforening.

Direkte adgang til netværk og viden

To af de studerende fra sidste års vinderhold er med i årets styregruppe. Det skaber kontinuitet. Og faktisk er begge to blevet ansat hos henholdsvis casevirksomheden og hos en af sponsorerne. At vindere kommer videre hos de deltagende virksomhed er blevet lidt af en tradition. En undersøgelse af sidste års ComCaseCompetition viser, at deltagerne ser konkurrencen som en unik mulighed for at teste sig selv fagligt og personligt med kun 24 timer til at løse en svær og reel problemstilling. Deltagerne vægter også netværk højt.

“Man får styrket sit netværk til andre studerende fra andre uddannelser og til de mange eksperter og virksomheder, som stiller op som dommere og vejledere. Min deltagelse i ComCaseCompetition har gjort, at jeg er langt bedre stillet til min professionelle karriere, da jeg nu kender folk i branchen og mine egne kompetencer meget bedre,” siger Lars Pallisgaard, vinder i 2012, som i dag er Media Relations Officer i Novo Nordisk A/S.

International udveksling

Konkurrencen er åben for kommunikationsstuderende fra hele verden. Sidste år meldte studerende fra 14 forskellige nationaliteter sig til at konkurrere for Mærsk, og i år regner man også med deltagelse fra flere fjerne egne.

 “Globaliseringen stiller krav til mere international udveksling og samarbejde. Med et internationalt deltagerfelt giver vi de studerende mulighed for at måle sig med andre nationaliteter og ikke mindst knytte relationer,” siger lektor Karl-Heinz Pogner, studieleder ved Copenhagen Business School og repræsentant i styregruppen.

Om ComCaseCompetition’14

ComCaseCompetion’14 er en konkurrence, hvor kommunikationsstuderende kappes om at komme med gode løsninger på en global case fra Egmont. 10 hold med hver max fem studerende får 24 timer til at finde frem til den bedste løsning på casen. 3 finalister præsenterer deres anbefalinger for en dommerkomite og et bredere publikum, som gæster finalen.

ComCaseCompetition er arrangeret af Dansk Kommunikationsforening, Unge Kommunikatører og Copenhagen Business School i samarbejde med Egmont. Målet er bl.a. at bygge bro mellem uddannelser og erhverv, ruste de studerende til arbejdsmarkedet og tydeliggøre studerendes kompetencer for arbejdsgiverne.

Årets Case:

Rethink Media

The topic for ComCaseCompetition’14 is digital involvement. The case is developed by Egmont, Denmark’s largest media company and is a current and realistic communication challenge: Rethink Media – how to build a corporate brand proposition in a digital world of involvement and dialogue. Vice President of Corporate Communications, Mika Bildsøe Lassen, will introduce the case.

Om Egmont

Egmont er en af Nordens førende mediekoncerner. Egmont står bag blade, bøger, undervisningsmaterialer, film, biografer, interaktive spil, spilkonsoller, tv og en række digitale medier. Egmont udgiver medier i over 30 lande, har 6.400 medarbejdere og en omsætning på 12 mia. DKK.

I Egmont indgår bl.a. Skandinaviens største filmvirksomhed, Norges største magasinforlag, bogforlag og kommercielle tv-broadcaster samt de største børneforlag i Skandinavien, Tyskland, Polen og Rusland. Egmont er en fond, og derfor går en del af overskuddet til almennyttige formål, der skal sikre et bedre liv for udsatte børn og unge. I 2013 uddeler Egmont Fonden 72 mio. DKK til gavn for børn og unge.

Centrale kommunikationsudfordringer for Egmont

  • Hvordan styrker man kendskab til Egmont på tværs af de 30 lande?
  • Hvordan udvikler Egmont image fra en traditionel medievirksomhed til en innovativ og digital medievirksomhed?
  • Hvordan udvikler man en ’Safe Internet’ kampagne, som får børn og unge til at tage stilling til god skik og ordentlig opførsel på online platforme?

Læs mere på

www.komforening.dk/ccc