Internet Week Denmark er over os – og du skal med!

Af Tobias Egmose

På mandag bliver Aarhus oversvømmet af events og hashtags, når Internet Week Denmark går i gang. Danmarks første internet-festival er sat i søen for at fejre internettets betydning for vækst, innovation og vores alle sammens hverdag – læs, hvorfor du skal med.

Festivalen er blevet til med inspiration fra Internet Week New York [https://www.internetweekny.com], hvor det hele startede i 2008. I 2010 åbnede Internet Week Europe for første gang dørene i London, og nu er festugen også kommet til Danmark. I de fem dage festivallen varer (28. april – 2. maj) lægges der op til nysgerrige diskussioner og kritiske debatter med et hav af events og workshops om alt fra smart cities til digital forretning.

Grand opening
Internet Week bliver en uge med mange interessante workshops og events, men åbningsprogrammet er især værd at lægge mærke til. Aarhus får nemlig besøg af Jimmy Wales, grundlæggeren af Wikipedia, der om nogen har manifesteret ideen om fri adgang til information, samarbejde og deling på internettet.

Mandag bliver også startskuddet på en interessant hackathon, hvor brugere og programmører over fire dage i fællesskab skal prøve at skabe en ny platform for udveksling af brugte varer: Inventing the Future Services of Shared Economy. Programmet til Internet Week er i det hele taget en spændende blanding af taler og workshops, der både giver mulighed for at komme rundt og blive inspireret og smøge ærmerne op og deltage aktivt.

Bredt fokus på internettets facetter
De mange arrangementer er delt op i 10 forskellige temaer, der tilsammen favner internettets muligheder inden for rekruttering, vækst, branding, investering og innovation i de forskellige digitale brancher.

Med temaet Start-ups er der mulighed for at afprøve ideer og digitale koncepter, fx til Idea and Concept Development – Brightloops Meetup, der gennem en workshop sætter rammen for udvikling og sparring på gode digitale ideer, ligesom events som Apps for entrepreneurs giver gode muligheder for praktisk sparring og konkret rådgivning om de digitale muligheder og udfordringer som start-up.

Et af de store temaer under Internet Week er (selvfølgelig) Social Media, der primært sætter fokus på, hvordan de sociale medier kan bruges til at skabe kommerciel værdi for virksomheder og organisationer. Temaet favner alt fra den helt lavpraktiske tilgang til forskellige sociale medier til overordnede betragtninger omkring udviklingen. Få fx et praktisk indblik og det strategiske overblik over udviklingen indenfor Video Online, eller få indsigt i den digitale udvikling i turistbranchen ved Turistdestinationer og internettets mange muligheder.

Endnu et af de spændende temaer er Digital Citizenship, der gennem forskellige events undersøger internettets betydning for vores liv, og hvad fremtiden byder på for os som borgere, efterhånden som byer og services bliver digitale. Få fx overblikket til Smart Cities – current initiatives, solutions, successes and failures, eller kom og hør om børn i fremtidens digitale samfund til Digital Dannelse (børn og læring).

Internet Week byder kort sagt på et væld af spændende og lærerige events samt inspirerende diskussioner. Ud over ovenstående temaer er der events om Digital Leadership, The Dark Side of the Internet, Mobile, Media, Journalism & Publishing, Big data, Digital Business, Marketing & Commerce, Digital Citizenship og Gaming, Learning & Experience – der er rigeligt at tage af, så det er bare om at dykke ned i programmet.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.