Månedens nordjyske UNGKOM’er: Michael Kristensen

I UNGKOM Nord kigger vi hver måned efter en ny nordjysk UNGKOM’er, der har en fed profil. Denne gang er vi rendt ind i Michael, der er i gang med sin bachelor i Humanistisk Informatik, AAU, og som har, hvad der lyder til at være, et ret fedt studiejob.

Navn: Michael Kristensen
Uddannet: Stud.ba i Humanistisk Informatik, Kommunikation
Studiejob og sted: Universitetsorganisator ved AAU, Dansk Magisterforening

Hvordan fandt du dit nuværende studiejob?
Jeg fandt jobbet som Universitetsorganisator for fagforeningen Dansk Magisterforening (DM) ved, at en ven delte et link på Facebook til et opslag på AAU Jobbank. Det var egentlig dagen før deadline, og jeg manglede ikke et job, men jeg syntes, at det lød som en meget interessant stilling, hvor jeg kunne bidrage med rigtig meget, men også lære en hel del. For mig er det helt essentielt, at der er denne gensidige gevinst ved et job, der ligger udover den økonomiske kontrakt. Jeg vil i øvrigt på det kraftigste opfordre andre studerende til løbende at være opmærksom på jobbanke, opslag fra studiet, og hvad vennerne går og laver. Pludselig kan der opstå en jobmulighed, som bare er helt perfekt for dig.

Hvad er det bedste ved jobbet?
Det bedste er helt sikkert, at jeg arbejder med en bred række af spændende ansvarsområder. Den ene dag møder jeg en masse spændende mennesker på en messe og fortæller om de muligheder, en fagforening giver de studerende. Den næste dag sidder jeg hjemme og planlægger et arrangement for studerende – såsom et kursus i InDesign. En tredje dag er jeg til møde med Studentersamfundet om, hvordan vi med et strategisk partnerskab kan skabe en synergieffekt for synlighed og arrangementer for studerende. Det betyder også rigtig meget for mig, at jeg kan stå inde for det produkt og den service, som man er ambassadør for igennem enhver stilling, og det kan jeg i høj grad med DM.

Hvordan kan du bruge jobbet i forhold til dit studie?
Jeg kan bruge jobbet til at konkretisere og afprøve nogle af de [kommunikations]teorier, vi løbende arbejder med igennem vores studie. Kurser i retorik og kommunikationstræning kommer til gode og giver pludselig mere mening, når jeg skal kommunikere et produkt, som de færreste studerende har særligt meget forhåndsviden om. Kurser i projektstyring og om sociale medier bliver sat i praksis, når arrangementer skal planlægges og markedsføres. Og kurser om organisationer og relationer giver en styrket forståelse af, hvordan jeg kan agere i et strategisk samarbejde. Man kan måske sige, at jeg kan bruge min viden fra studiet til at være bedre til mit job, og jeg kan videre bruge min praksiserfaring fra mit job til at nuancere og bedre konvertere min viden fra studiet.

Hvad er dine fremtidsdrømme?
Mine fremtidsdrømme inden for karrieren skifter nærmest løbende fra nat til nat, men overordnet er det noget med at opleve verdenen, blive fantastisk til mit job og give tilbage til verdenen – gerne nogenlunde i den rækkefølge. I resten af min studietid og måske et par år forholdsvis tidligt i min karriere vil jeg gerne opleve så meget af den mangfoldige verden som muligt. Jeg er (måske relativt sent) blevet ramt af rejsefeberen med et studieophold i Australien på 5. semester, og med yderligere ophold i Sydafrika, Rusland og Kina inden for et år, så har jeg kun fået appetit efter mere.

Når jeg efter sommer begynder på en cand.it i it-ledelse, så er det med et ønske om at skabe mig en særlig profil, der forhåbentligvis kan være med til at udgøre min indgangsbillet til at blive graduate i en større konsulentvirksomhed såsom NNIT eller Deloitte. Jeg vil gerne være en konsulent, der bliver fantastisk til at skabe værdi for virksomheder ved at eliminere administrativt spildarbejde med it, så der bliver mere tid til at arbejde kreativt og innovativt.

Når jeg har oplevet verden og blevet en ekspert på mit område er den største drøm give tilbage til verdenen ved at holde foredrage og undervise yngre generationer, således de kan inspireres og hjælpes med også at opnå deres drømme


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *