Succeslisten: Sådan plejer du din faglige selvtillid

Kære kommunikations-kammerat

Let’s face it. De fleste af os har nok haft lidt flere dårlige dage i år, end vi plejer. 2020 har pretty much været de dårlige dages år.

Det kan godt sætte sig lidt i den faglige selvtillid. På de dårlige dage er det måske nemmest at huske, hvordan du ikke nåede deadline på det der nyhedsbrev, som du skulle lave færdigt, hvordan du ikke fik læst til (online)forelæsningen igen igen, eller hvordan du fik afslag på endnu et SoMe-manager-job.

Så…

Har 2020 også taget luften ud af din faglige selvtillidsballon?

Har du brug for at blive mindet om, at du er en kommunikationsstjerne, som funkler på selv den mest overskyede himmel?

Og skal du lige huskes på, at dine faglige evner kan få smilet frem på selv det mest mundbindstildækkede ansigt?

Ja?

Så vil jeg gerne introducere dig for succes-listen!

Succes-listen: dit værktøj til succes

Succes-listen er, som navnet indikerer, en liste over dine faglige successer. Den er et konkret værktøj, som både kan træne din evne til at se dine successer af og booste din selvtillid, når du læser den igennem igen.

Det praktiske er ligetil. Du åbner et word-dokument, et google docs, en notesbog, hvad du nu foretrækker at skrive ned på. Nu kommer det svære, så. Eller, det skulle gerne blive let, når først du er kommet i gang. Du skriver alle dine faglige successer ned. Stort som småt.

Måske har du landet et fedt job? Skrevet en rigtig god artikel? Fået ros af din chef? Eller fået en genial idé i brainstormen med din studiegruppe?

Den mindste lille-bitte-mikro-minimale succes, du oplever?

Skriv. den. ned.

Det kan godt virke lidt selvfedt og forceret til at begynde med. Men bare tænk på, at din liste er helt din egen. Du behøver ikke at vise den til nogen, så du kan bare give den gas med successerne. Listen bliver aldrig rigtigt færdig, for du skal selvfølgelig blive ved med at skrive successerne ned, som du oplever dem.

Hep på dig selv

Med din liste får du igen og igen øvet dig i at spotte de successer, små som store, som med garanti er der. Du får øvet dig i at heppe på dig selv. Og det er virkelig vigtigt. Måske særligt nu, hvor mange af os sidder alene på hjemmekontoret, uden mulighed for sparring eller et pift energi fra kollegaer eller studiekammerater.

Og er det så alligevel blevet en dårlig dag med tung og trist stemning på hjemmekontoret, kan din succes-liste minde dig om, at du ER en funklende kommunikationsstjerne. 

Hov! Og der er faktisk en ekstra bonus.

Når du skal skrive din næste ansøgning til et fedt job, så hiver du listen frem. Ta-da! Massevis af konkrete eksempler på, hvad du tidligere har opnået, og hvad du kan. Skriv nogle af dine punkter ind i din næste ansøgning, og så er du på ret kurs mod ansættelsen.

Jeg har lige skrevet “Skrevet min første artikel til UNGKOM” på min liste.

Jeg håber, at du vil give det et skud.
Heppende hilsner
Cathrine