Vinderen af CCC 2017: Derfor skal du deltage i ComCaseCompetition

Har du overvejet at tilmelde dig dette års ComCaseCompetition eller andre Case competitions, men stadig står og tipper med fødderne om du skal springe ud i det så kan dette måske blive dit sidste skub. Vi tog en snak med en sidste års vindere af ComCaseCompetition om, hvorfor hun deltog og hvad det har betydet for hende sidenhen.

Case competitions er blevet et populært fænomen. På siden inno-overblik.dk finder man således elve forskellige case competitions. De er alle med forskelligt fokus, men formålet er det samme; at  øve deltagerne i at løse et forudbestemt problem i et team med det bonus at udvide sit netværk. Dette års ComCaseCompetition case er Ørsted som har været igennem en større transformation fra at være et af de mest forurenende energiselskaber til at være det grønneste. Med en mission om at skabe en verden der udelukkende kører på grøn energi, stiller det nye krav til  hvordan deres brand skal udvikle sig både nationalt og internationalt. Hvilket er hvad Ørsted ønsker at få hjælp til i dette års ComCaseCompetition.

Men før det hele løber af staben er det værd at få nogle gode råd med på vejen. Cecilia Mandrup er deltog i 2017 hvor hun vandt med sit hold. Hvis du tænker, hvordan kan det blive mig og hvilken betydning har det haft for hende, så giver vi dig svarerne lige her. Cecilia Mandrup er uddannet cand. mag. i Cognition & Communication fra Københavns Universitet og arbejder i dag med sundhedskommunikation inde ved Fødevarestyrelsen.

1. Hvorfor tilmeldte du dig konkurrencen?

“Min underviser gjorde os opmærksomme på konkurrencen, og så var vi nogle stykker, der tænkte, det kunne være sjovt at prøve det af. Casen lød rigtig spændende og relevant for os, og vi vidste, at nogle fra samme studie havde vundet et par år før.”

2. Hvad var det bedste ved konkurrencen?

“Konkurrencen var fantastisk givende fra start til slut og helt frem til i dag – deltagelsen i de 24 timer, sparringen med bureaufolk undervejs, fremlæggelsen og vores feedback var virkelig værdifuld på så mange niveauer. Men jeg er selvfølgelig hamrende stolt over, at vi så endda fik førstepladsen, det må nok siges at være den vildeste følelse!” 

3. Hvad var det mest udfordrende?

“Du og dit hold er under stort pres. Det er ikke bare en konkurrence, det er faktisk en udfordring der tages meget seriøst af både dommerne, bureaufolkene og de andre studerende. Man mærker seriøsiteten hele vejen igennem, så du vil gerne yde dit allerbedste. Læg totalt mangel på søvn og en hjerne der kører på koffeindampe oveni, så bliver det hele pludselig ret intenst. Det kan også være udfordrende at samarbejde så tæt med dine holdkammerater, og du skal være villig til at søge kompromis og tage imod kritik.”

4. Hvad var det mest givende?

“På den korte sigt var selve oplevelsen enormt givende. Jeg oplevede, at vi kunne nå meget mere end vi troede, og at man faktisk kan presse sig selv meget og stadig få noget fornuftigt ud af det.

Vi blev virkelig stolte af vores idé og pitch, selvom det også var skræmmende at fremlægge den foran de meget kompetente dommere. På den lange sigt har det netværk jeg har fået ud af det været helt fantastisk, og jeg er overbevist om, at min deltagelse er noget der virkelig stikker ud på mit CV.”

5. Hvad har konkurrencen betydet for dig som person og karriere?

“Jeg ved, at min deltagelse og placering i konkurrencen er noget der bliver lagt mærke til. Der bliver spurgt ind til det til samtaler, fordi det er anderledes, og fordi det vidner om engagement og ambition. Konkurrencen har også givet mig ekstra selvtillid, som jeg tager videre med mig, når jeg afholder præsentationer eller føler mig presset.”

6. Hvad er dit råd til fremtidige deltagere?

“Først og fremmest; spring ud i det – også selvom du ikke kender nogen, fordi det skal du nok komme til. Hav en realistisk forventningsafstemning med gruppen, bliv klar på hvem der har hvilke kompetencer, og vær ydmyg over for de andres holdninger. Hold ikke fast i idéer, bare fordi du godt kan lide dem – de skal gennemarbejdes, og du skal turde droppe dem, hvis de andre ikke er med på den. Vær respektfuld, ydmyg og husk at have det sjovt undervejs!”