Mangler du netværk, erfaring eller jobmuligheder?

Af Mie Falkestrøm, UNGKOM

Det må anerkendes, at det kan være en udfordring både at skulle opbygge et stort netværk, høste relevant arbejdserfaring, klare sig godt gennem studiet, og samtidig formå at holde gang i sin sociale tilværelse. Det er ikke uvant kost for nyuddannede at høre, at man skal finde et job gennem sit netværk, og at man også allerede skal have 3-4 års relevant arbejdserfaring. For som studerende har du helt sikkert lysten til at gøre noget godt for din fremtid, og du ved, at både netværk, erfaring og job er nødvendigt – men hvordan kan du få det hele gennem dine studieår?

Netværk
Alle snakker om essensen af netværk, og det holder stik. Som bestyrelsesmedlem i UNGKOM har jeg både lært og erfaret, at det at dyrke sit netværk er alfa og omega for at åbne døre der ellers kan være lukket. UNGKOM har været min mulighed for at skabe et stort netværk til erhvervslivet og for at passere de berømte +500 kontakter på LinkedIn. Det betyder, at jeg i dag altid har en kontakt i baghånden, når vi skal holde et event eller bruge en lokation til selvsamme. I fremtiden betyder det, at jeg har mange kontakter både til jobsøgning og samarbejder. UNGKOM er en chance for at placere sig top of mind og positionere sig blandt peers og i branchen. Oven i købet får du et stærkt netværk af fellow bestyrelsesvenner, der bakker hinanden op og tipper hinanden om jobs og andre spændende muligheder, som fx netværksgrupper.

Erfaring
I UNGKOM kan du få praktisk erfaring. Vi tror på, at man ikke lærer at køre bil ved at læse en bog – du lærer det først når du sidder bag rettet. Derfor består bestyrelsen af arbejdsgrupper med forskellige fokusområder, og du kan sidde med netop dér, hvor det giver bedst mening for dig. Dermed sagt at UNGKOM er en mulighed for at afprøve forskellige genrer inden for komm-verden, og en mulighed for at afprøve forskellige specialiseringer, så du kan finde ud af, hvad du vil – og ikke mindst hvad du ikke vil. En af de vigtigste ting, UNGKOM har lært mig er, hvad jeg ville specialisere mig i. Jeg har siddet i sociale medier udvalget gennem hele min UNGKOM-tid, og arbejder i dag med strategisk og fællesskabsdrevet kommunikation på sociale medier.

Job
En stor del af komm-branchen – og særligt bureauerne – er bekendte med UNGKOM. Det betyder, at du som bestyrelsesmedlem får et stærkt brand i ryggen, der kan være en fordel for dig, når du skal brande dig selv. Det skal ikke være en hemmelighed, at det var gennem mit UNGKOM-netværk, at jeg fik en praktikplads, som jeg senere konverterede til et fuldtidsjob. Ikke dermed sagt at du er sikret et job som UNGKOM’er, men du øger dine odds. UNGKOM er også en mulighed for at opbygge konkrete cases, som kan fremvises til fremtidige jobsamtaler. For i UNGKOM er der altid plads til at løbe med en bold, når man har fået en god ide. Hvad end det er at afholde fede komm-events om virtual reality, oprette en konto for studiejobs på twitter, snapchatte fra events eller lignende.

På vegne af alle bestyrelsesmedlemmer i UNGKOM tør jeg sige, at vi har set mange konkrete eksempler på, at en bestyrelsespost kan gavne dig i fremtiden, og hjælpe dig både med netværk, erfaring og job. Så har du ben i næsen, drivkraft og en komm-baggrund, og samtidig kan se værdien af netværk og praktisk erfaring, har du ingen undskyldning for ikke at smide os en ansøgning. Uanset om du læser bachelor eller kandidat.

We want you!

Smid din ansøgning til

UNGKOM KBH til ericaatalia@outlook.dk – senest 20. marts 2018.

UNGKOM Midt ungkom.midt.bestyrelse@gmail.com – senest 1. april 2018.

UNGKOM Nord til ungkomn@gmail.com – samtaler afholdes løbende.

Kommenter

Kommenter