Effektiv studiestart: 4 værktøjer, du skal kende for at komme flyvende fra start

Af Mathias Dahl-Spangby
Denne mandag startede de første studerende,  på deres drømmestudier over hele landet. Jeg starter selv på min kandidat i næste uge, og er i den sammenhæng så småt begyndt at kigge fremad og strukturere mit kommende studieliv.

 Jeg har tidligere haft svært ved at vælge imellem de mange værktøjer, der udbydes til at gøre studielivet lettere for os studerende.  Det betyder også, at mine noter er spredt ud over både Google Drive, Onenote og Evernote. Og det er ikke ligefrem let at finde rundt i. 

Så denne gang har jeg besluttet, at det skal være anderledes. Jeg har derfor researchet og fundet frem til fire værktøjer, der skal hjælpe mig igennem mit studieliv fremadrettet, så det bliver struktureret og langt mere effektivt. 

Men det er selvfølgelig ikke kun mig, der kan have brug for eller gavn af sådanne værktøjer. Så i sharing-is-caring-ånden,  deler jeg herunder mine fire bedste bud på studieværktøjer.  Jeg håber, at de også kan give dig det overblik, og overskud, der kan blive en mangelvare, når vi nærmer os eksamenstid. 

 Så her kommer de fire værktøjer, jeg vil bygge mit studieliv op omkring:

Jeg starter med det værktøj, som bliver mit primære værktøj.  

Notion kan bruges til tusind forskellige ting. Overordnet set er programmet en strukturkriger, der kan hjælpe dig med at få skabt god ro og orden i dine noter. 

Jeg bruger det selv til at tage noter, og sætte struktur på de emner og guldkorn vi gennemgår i de forskellige lektioner.  

Noget af det der er ekstra fedt ved Notion kontra nogen af deres konkurrenter er, at de har så mange features og templates, du kan tage i brug. Derudover har Notion en samarbejdsfunktion, der får googledocs til at blegne. Du kan blandt andet publicere dine sider til nettet, hvilket er fedt i gruppeprojekter.  

Notion har også en app der fungerer godt, så du kan nemt finde dine noter frem eller skrive hurtige tanker ned på farten.

Hvis du minder bare lidt om mig, så har du tit hundrede faner åbne med mere eller mindre vigtige ting, du lige vil tjekke ud eller gemme til et andet tidspunkt.

Browzery lader dig gemme alle disse links som bogmærker, hvor du kan kategorisere dem og dele dem med andre. 

Det er særligt smart, når du laver indledende research f.eks. til en opgave. I Browzery kan du nemlig samle alle relevante links og artikler ét sted, og der er også mulighed for at din studiegruppe kan både se og tilføje selv.  

Bonusinfo: Browzery er udviklet af den danske designer, Joachim Blicher, så alene derfor fortjener det ekstra support. 

Trello er et genialt værktøj, når det kommer til projektstyring.

Trello er bygget op omkring forskellige kolonner, hvori du kan organisere forskellige opgaver. Derfra kan du  drag-n-droppe dine opgaver mellem de forskellige kolonner, f.eks. fra “to do” til “in progress”, og du kan på den måde følge, dine opgaver igennem et projekt. I gruppearbejder kan man sætte hinanden på de forskellige opgaver, så du altid har en idé om, hvem der arbejder på hvad.

Trello er et utrolig simpelt værktøj, hvilket er en kæmpe styrke, når det kommer til at danne dig et overblik over, hvad der er blevet gjort, og hvad der mangler. 

Du kan under den enkelte opgave skrive kommentarer, vedhæfte billeder og filer og lave afstemninger. Det giver et nemt og overskueligt overblik og en fed følelse, når du kan smide en opgave over i “done”. 

Det eneste negative kan være, at det er en opgave i sig selv at sørge for at ens Trello board er up-to-date. Men det er et billigt offer for struktur og overblik, hvilket kan være det, der gør den store forskel for projektets succes .  

Vedhæftet er et af mine tidligere boards, for at give en idé om hvordan et trello board kan bygges op. Trello board

Moves er et lidt mere snævert værktøj, da det kun fungerer til Mac (ja, beklager til jer andre). Men det er det mest geniale lille værktøj, hvis du spørger mig.  

Jeg har nemlig altid mange små vinduer åbne, når jeg arbejder. Med Moves kan jeg ændre størrelse og flytte rundt på mine vinduer på den mest intuitive måde. 

Jeg kan slet ikke forstå, hvordan jeg før har levet uden, og det kan kun være et spørgsmål om tid, før Apple selv stjæler den feature. 

I modsætning til de andre værktøjer koster Moves penge, men du får dog en gratis prøveperiode på 14 dage. Det koster derefter et engangsbeløb på 10$, og er ligesom Browzery udviklet af en dansker, denne gang Mikkel Malmberg. Du kan se en video af, hvordan det fungerer på Moves hjemmeside.

Tak fordi du læste med. Jeg håber, at værktøjerne kan hjælpe dig med at effektivisere dit studieliv, og gøre det lettere at holde styr på noter, idéer, projekter og alt derimellem. Og er der nogen fede programmer eller værktøjer, jeg har overset, eller burde have haft med, så giv endelig lyd i kommentarfeltet. Ellers vil jeg blot ønske dig rigtig god studiestart.