#SMWCPH: Vær klar ved havelågen – Social Media Week banker på

Skrevet af Trine Pilgaard Jørgensen

For andet år i træk banker Social Media Week på byporten. Fra mandag d. 17. februar til og med fredag d. 21. er der Social Media Week i København.

Social Media Week er den rene rockfestival af fagnørderi, hvor du har fået tildelt et backstagepas. Et pas, der giver adgang til networking, indsigt, erfaringer og vidensdeling om virksomheders brug af sociale medier. Der er store forventninger til ugen og ikke uden grund. Ugen bød sidste år på nogle fede lineups af speakere til 107 spændende events, der virkelig gav et indblik i, hvad det vil sige at arbejde med sociale medier hos Carlsberg, Mindjumpers, FALCON social, Advice, Økonomi- og Indenrigsministeriet, for blot at nævne nogle.

Et lineup som SMW giver altså et stort indblik i branchen og ugen er derfor en god mulighed for blandt andet de studerende på landets kommunikationsuddannelser for at lære. Lære af de erfaringer, der er blevet gjort af fagnørder, der til dagligt sidder med næserne begravet i de sociale mediers muligheder og udfordringer. Vil du være en god kommunikatør, må du følge/udforske de digitale tendenser tæt og være hands on. Det kan pensumtekster om digitaliseringstendenser fra 1990’erne ikke hjælpe dig med, men det kan SMW derimod. Det er bare om at vide, hvordan man skal gribe ugen an.

#SMWCPH
En af de erfaringer jeg gjorde mig ved den første afholdelse af Social Media Week i København, var at havelågen (red. hashtagget) kan være din bedste følgesvend til de forskellige events. I begyndelsen fandt jeg det en anelse bizart, at mine medlyttere sad med fokus på iPhonen og tweetede løs om de pointer, der kom frem til eventet, men det virker. Hashtaggene #SMWCPH og #SMW14 er knyttet til hele arrangementet. Herudover er hvert arrangement, om det er en paneldebat eller præsentation, tilknyttet et specifikt hashtag som eks. #Smwbigdata. Arrangementet bliver derfor allemandseje, og det er muligt for dig at komme med inputs og modreaktioner, om du sidder i salen, hjemme eller på kontoret og følger med via live streaming.

Tweet dig til et bedre netværk
Hashtaggets potentiale er stort. Det lille havelåge tegn er ikke kun en funktion du som studerende eller måske nyuddannet i kommunikationsbranchen bør bruge til at følge med. Det kan også bruges til netværksskabelse. Alle taler om hvor vigtigt det er at netværke, men ingen kan fortælle dig helt hvordan. Hashtagget er et godt sted at starte. Du skal turde at bryde igennem. Engagér dig og brug den oplagte mulighed, hashtagget giver til at vise, at du har en holdning og er nysgerrig på at lære mere. Ved at skabe content på hashtagget får du åbnet for networking. Når man har haft dialog på Twitter, er det pludselig ikke så grænseoverskridende at gå hen til vedkommende og præsentere sig selv i pausen eller efter eventet. Twitter kan på denne måde bane vejen for dig til netværket. Brug derfor Twitter aktivt under SMW. Sæt dig selv et mål med ugen. Du skal snakke med min. 2 fremmede til hvert tilmeldt event. Hashtagget er en gave for enhver netværker.

Vær tilstede IRL
Selvom de digitale muligheder er mange og hashtaggets potentiale stort så glem ikke at være tilstede IRL. Fokusér på at stil nogle skarpe spørgsmål til foredragsholderne – både IRL og på Twitter. Bidrag på den måde til den direkte event-debat. Det er kombinationen, der skaber en god debat, og det, der får resten af publikum til at tweete (måske endda om dig, hvis du til skamløs selvpromovering).

Don’t rush
Det er fysisk umuligt at deltage i over 100 arrangementer på én uge. Sørg for at udvælg dig de arrangementer, som du synes, er mest oplagte i forhold til dine interesseområder. Det er en god idé, hvis du holder dig til at være tilmeldt 2-3 arrangementer pr. dag, således at du har noget tid imellem hvert arrangement – både til transport, en kop kaffe, men også til networking. Der er intet værre end at måtte løbe af sted halvvejs inde i en samtale.

Læs meget mere om det upcoming arrangement på www.socialmediaweek.org, hvor du også kan tilmelde dig events. Skynd dig at blive tilmeldt – der er rift om pladserne!

Så ryd kalenderen i uge 8 og vær klar ved havelågen – Vi ses på #SMWCPH og #SMW14!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *